Ugrás a tartalomhoz
Kezdőlap Tagintézmények Dokumentumok Pályázatok Kapcsolatok Bázisintézmény Beíratkozás In Memoriam menubar

Madarász Imre Egyesített Óvoda - Székhely


Székhely épület

Elérhetőség

Igazgatóhelyettes: Nagy Tiborné
Elérhetősége:5300 Karcag, Táncsics krt. 17.
Tel: 59/300-241
E-mail: t.17@karcagiovodak.hu


Bemutatkozás

Óvodánk az 1900-as évek elején épült, műemlék jellegű impozáns épülete városunk központjában helyezkedik el. Szeretetteljes, érzelemgazdag, családias légkörben, biztonságérzetet kialakítva fejlesztjük gyermekeink teljes személyiségét. A vegyes életkorú csoportok szervezésével azt az igényüket is ki tudjuk elégíteni a szülőknek, hogy a testvérpárok, rokonok, barátok egy csoportba kerüljenek.

Mászókás kislány

Csoportszobáink tágasak, esztétikusan berendezettek, játék és egyéb képesség fejlesztő eszközeinek ellátottsága magas színvonalú. Mozgásfejlesztő udvari játékaink modern fajátékok, melyek alkalmasak gyermekeink nagyfokú mozgásigényének kielégítésére, az örömteli játékra.

Nevelőközösségünket elhivatott, szakmailag kiválóan felkészült 6 fő óvodapedagógus alkotja. Nevelőmunkánkat két szakképzett dajka és egy pedagógiai asszisztens segíti.

Helyi nevelési programunk a Lépésről-lépésre óvodafejlesztő program adaptációja. Fontosnak tekintjük a gyermekek és a felnőttek sokszínű együttműködéseit, a játék elsődlegességét. Programunk lehetőséget teremt a gyermekek egyéni képességeinek figyelembe vételére, kibontakoztatására, a projektmódszer alkalmazására, a szülőkkel szoros együttműködésre.
Szeretetteljes, biztonságos, az egyéni különbségeket toleráló légkörben, megfelelő korlátok mellett biztosítjuk, hogy minden gyermek a saját ütemében fejlődhessen.

Játszó gyermekek

Változatos tevékenységek biztosításával arra törekszünk, hogy kiegyensúlyozott, érdeklődő, egymást tisztelő, a változásokhoz alkalmazkodni képes kisgyermekeket neveljünk.

Játszó gyermekek

A mindennapjainkban kiemelt feladatunknak tekintjük a gyermekek környezettudatos magatartásának megalapozását, melynek eredményeként óvodánk 2019-ben harmadik alkalommal is pályázott a Zöld Óvoda címért, melyet a következő 3 évre elnyertünk.

Nagy figyelmet fordítunk a differenciált képességfejlesztésre, a tehetséggondozásra.

Három tehetség műhelyünk működik:

  1. - „Mákszem” – gyermektánc
  2. - „Kreatív kuckó” – kézműves, alkotó
  3. - „Logi- kuckó” logikai
Szülői igény alapján hitéletre nevelést biztosítunk a gyermekek számára.

Közös rendezvényeink a szülőkkel:
  1. - Szüreti délelőttünkön a családok meghívásával felelevenítjük a szüreti időszak hagyományait a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően.
  2. - Zöld övezet” Föld napi program szülők bevonásával.
  3. - A „Csöppnyi csodák” tanévet záró gyermeknapi délutánunkra leendő óvodásainkat és családjaikat is meghívjuk, így alkalmat adunk óvodai életünkkel való ismerkedésükre, a kötetlen beszélgetésekre.

Pillanatképek

„Kelj fel Jancsi” vetélkedő

KeljjFelJancsi foglalkozásról képek
KeljjFelJancsi foglalkozásról képek

Ügyeskedj a kerképároddal!

Kerekparos kep
Kerekparos kep
Kerekparos kep

Szüret

Szüreti kép
Szüreti kép
Szüreti kép